top of page

5 dolog, amiért fontos a nagy szerviz!

A nagy szerviz egy olyan szolgáltatás, amelyre időről időre bizony sort kell kerítenie minden autó tulajdonosnak. Hiszen ez egy olyan nagy generál, amely során a jármű szakértő kezek között van és minden fontos részletre ügyelve átnézésre kerül a belső tér. De miért is érdemes pontosan elvégeztetni ezt? Ebben a bejegyzésben minden fontos információt összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.


1. A nagy szerviz tulajdonképpen egy nagy ellenőrzés

Az általános nagy szerviz tartalmazza többek között a vezérlés ellenőrzését, szíjak és tárcsák cseréjét ezen felüli minden a motorhoz és hajtáshoz tartozó alkatrész felülvizsgálását, javítását és cseréjét is. A motor esetében különösen fontos a rendszeres ellenőrzés, ugyanis megfelelő odafigyelés és karbantartás mellett nem veszít a teljesítőképességéből és nem kell váratlan meghibásodás miatt sem aggódni.


2. Az olajszint sem marad ki a sorból

Egy alapos nagy szerviz során ellenőrzésre kerül az olajszint is, amely ha alacsony, megfelelő típus olajat töltünk bele és szűrőt is cserélünk.


3. A kopó alkatrészek külön figyelmet kapnak

Természetesen a kopóalkatrészeket is alaposan átnézzük és ha szükség van rá, azokat minőségi elemekkel cseréljük. Sőt, időként esedékessé válik az ékszíjak, a motor szíjak, vagy láncok, valamint a gyújtógyertyák cseréje is.


4. Minden információ szervizkönyvbe kerül

Azért is nagyon lényeges megbízható szakembert találni ehhez, mert egy igazán körültekintő és alapos autószerviz Győr könyékén nem csak a nagy szerviz feladatait látja el, de az ezzel kapcsolatos történéseket minden esetben szervizkönyvben vezetik. Így évekre visszamenőleg visszakereshető, hogy mi minden történt az autóval. Egy későbbi eladás esetén pedig az új vevő is láthatja, milyen szépen karban volt tartva a kocsi a rendszeres nagy szervizek alkalmával. Fontos hangsúlyozni azt, hogy hiányos szervizkönyv mellett a kocsi értéke is csökken.


5. A rendszeres nagy szerviz segítségével elkerülhetők a váratlan meghibásodások

Amennyiben nem figyelünk erre oda és nem látja az autónkat bizonyos időközönként egy megfelelő szakember, annak bizony komoly következményei lehetnek. Hiszen az elmaradt karbantartások egy idő után váratlan hiba formájában jelentkezhetnek, ami számos kellemetlenséghez vezethet. Ráadásul ilyenkor bizony garantáltan hosszabb időre mellőzni kell a hőn szeretett autót a mindennapokból. Az, hogy milyen időközönként jön el ennek az ideje, igen változó, de főként a megtett kilométerek számítanak e téren. Az ezzel kapcsolatos információk egyébként minden gépkocsi kezelési útmutatójában, valamint azok szervizkönyvében is megtalálhatók.


Mindezekből egyértelműen kiderül, hogy mennyire lényeges az, hogy rendszeresen vessük nagy szerviz alá a kocsinkat. Így megóvhatjuk magunkat a váratlan helyzetektől és meghibásodásoktól, ráadásul biztonságosan közlekedhetünk és indulhatunk el.


13 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page