top of page
  • Szerző képeGál Customs

Miért fontos a futómű állítás?

Egy autó esetében a szervizelésre bizonyos időközönként mindenképpen sort kell keríteni, hiszen ez biztosítja azt, hogy ne érjék az embert meglepetések és elkerülhetők legyenek a váratlan meghibásodások is. A futómű beállítás is lényeges része ennek. Hogy mi ennek az oka és miért olyan fontos egy megbízható autószerviz Győr városában, kiderül ebből a bejegyzésből.Mit érdemes tudni a futómű beállítás kapcsán?

Ez magában foglalja a gépjárműhöz tartozó minden futóművel kapcsolatos alkatrész felülvizsgálatát vagy annak cseréjét. javítása vagy cseréje. Ezt követően magas színvonalú 3D-s lézeres futóműbeállító berendezés segítségével hangoljuk be a futóművet a gyártó által előírt vagy az egyedi kérésnek megfelelően. Nagyon fontos, hogy időről időre ellenőriztessük ezt ugyanis így rengeteg plusz költségtől és veszélytől kímélhetjük meg magunkat. Ugyanis nagyon sok kellemetlenséget vonhat maga után egy nem megfelelően beállított futómű. Egyrészt nehezíti a vezetést, ugyanis a kormányt valamelyik irányba folyamatosan ellen kell tartani. Emellett nagyban csökkenti a biztonságot az is, hogy az abroncsok nem tapadnak megfelelően az úttesthez, ráadásul hamar kopnak vagy sérülnek. Különösen fontos ez akkor, ha gyakran parkol az ember magas útpadkán vagy sokszor jár kátyús utakon, de minden egyes gumicsere után is ajánlott ránézni a beállításokra.


Tipikus jele annak, ha itt az ideje egy futómű állítás elvégzésének, ha egyenes úton valamelyik irányba elhúz az autó, ha ferdén áll a kormány, ha kanyarodás után a kormány nem tér vissza alaphelyzetbe, de intő jel lehet a rendellenes gumiköpeny kopás is. Ehhez pedig amire biztosan szükség van, egy megbízható autószerviz Győr szívében. Ugyanis a futómű beállításhoz egy speciális felszerelés szükséges, amely segítségével pontosan tudják mérni a futómű geometriájának állását, a kerekek állását, távolságokat és esetleges eltéréseket. Így beállításra kerül a tengelytávolság, a nyomtáv, a csapterpesztés, az utánfutás szöge, a kerékdőlés szöge, a kerékösszetartás, valamint a kanyarodási szögeltérés is.Autószerviz Győr szívében

Egy megfelelő szakember gárda aranyat ér, ha az ember autójáról van szó. Hiszen a legtöbb ember számára ez a mindennapok elengedhetetlen része. Ezzel indulunk munkába, visszük el a gyerkőcöt oviba, de ez az alapja a bevásárlásoknak és az utazásoknak is. Vagyis ha valami meghibásodik, borul az egész nap és számos kellemetlenséget is von maga után. Éppen ezért jó észben tartani, hogy van egy autószerviz Győr városában, ahova bátran fordulhat az ember hiba esetén, de akkor is, ha csak ellenőriztetni akarja a jármű állapotát.


Vagyis nem kérdés, hogy mindenképpen megbízható kezekre kell bízni a család négykerekű tagját. Így ugyanis mindig a lehető legnagyobb biztonságban indulhatsz el reggelente az autóddal.

12 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page