top of page
  • Szerző képeGál Customs

Mit jelent a nagy szerviz és mi történik ilyenkor egy kocsival?

Az természetesen nem kérdés, hogy a járműveknek bizonyos időközönként nem árt egy alaposan nagy szerviz, amikor egy szakember minden fontos részletre ügyelve átnézi a belső teret. A hibák javítására ugyanis nem csak abban az esetben érdemes sort keríteni amikor már megtörtént a baj, megelőzésképp érdemes időről időre egy megbízható autószervizre bízni a kocsit.




Mi is az a nagy szerviz?

Az általános nagy szerviz tartalmazza a vezérlés ellenőrzését, szíjak és tárcsák cseréjét ezen felüli minden a motorhoz és hajtáshoz tartozó alkatrész felülvizsgálását, javítását és cseréjét is. Ahogy fentebb is írtuk, a motor esetében különösen fontos a rendszeres ellenőrzés, ugyanis megfelelő odafigyelés és karbantartás mellett nem veszít a teljesítőképességéből és nem kell váratlan meghibásodás miatt sem aggódni. Ráadásul így egy nagy szerviz során ellenőrzésre kerül az olajszint is, amely ha alacsony, megfelelő típus olajat töltünk bele és szűrőt is cserélünk. Természetesen emellett a kopóalkatrészeket is alaposan átnézzük és ha szükség van rá, azokat minőségi elemekkel cseréljük. Sőt, időként esedékessé válik az ékszíjak, a motor szíjak, vagy láncok, valamint a gyújtógyertyák cseréje is.


Egy igazán megbízható autószerviz Győr környékén szervizkönyvet is vezet

Azért is nagyon lényeges megbízható szakembert találni ehhez, mert egy igazán körültekintő és alapos autószerviz Győr könyékén nem csak a nagy szerviz feladatait látja el, de az ezzel kapcsolatos történéseket minden esetben szervizkönyvben vezetik. Így évekre visszamenőleg visszakereshető, hogy mi minden történt az autóval. Egy későbbi eladás esetén pedig az új vevő is láthatja, milyen szépen karban volt tartva a kocsi a rendszeres nagy szervizek alkalmával.




Miért annyira fontos a rendszeres szervizelés?

Amennyiben nem figyelünk erre oda és nem látja az autónkat bizonyos időközönként egy megfelelő szakember, annak bizony komoly következményei lehetnek. Hiszen az elmaradt karbantartások egy idő után váratlan hiba formájában jelentkezhetnek, ami számos kellemetlenséghez vezethet. Ráadásul ilyenkor bizony garantáltan hosszabb időre mellőzni kell a hőn szeretett autót a mindennapokból, míg egy nagy szerviz előre fixált időpont esetén gyorsan megvan. Nem beszélve arról, hogy egy hiányos szervizkönyv mellett a kocsi értéke is csökken. Az, hogy milyen időközönként jön el ennek az ideje, igen változó, de főként a megtett kilométerek számítanak e téren. Az ezzel kapcsolatos információk egyébként minden gépkocsi kezelési útmutatójában, valamint azok szervizkönyvében is megtalálhatók.


A fentiekből látható, hogy mennyire lényeges az, hogy rendszeresen vessük nagy szerviz alá a kocsinkat. Így megóvhatjuk magunkat a váratlan helyzetektől és meghibásodásoktól, ráadásul biztonságosan közlekedhetünk és indulhatunk el akár hosszabb utakra is, a lehető legnagyobb nyugalomban.


62 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page