top of page
  • Szerző képeGál Customs

Mit jelent egy nagy szerviz?

Ahhoz, hogy egy autó tulajdonosaként gondtalanul élvezhesd a kocsid minden előnyét és kényelmét, időről időre bizony elengedhetetlen egy általános szerviz akkor is, ha egyébként látszólag nincs semmilyen problémája a járműnek. Hiszen az apró kis jelek egy szakembernek már szemet szúrnak, ezek kiküszöbölésével pedig komolyabb problémák kialakulása is megelőzhető. Vagyis egy nagy szerviz évente egyszer és nem lesz gondod a kocsiddal.


nagy_szerviz_auto_szerviz_gyor_gaalcustoms

Mi a különbség nagy szerviz vagy kis szerviz között?


Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy mennyivel ad többet egy nagy szerviz, mint egy kis szerviz. Alapvetően ugyanazokon az alapokon nyugszik mindkét szolgáltatás, azonban a nagy szerviz többet nyújt, mint az alapokat adó kicsi. Ugyanis ebben az esetben akár alkatrész cserére is sor kerülhet, ha éppen úgy látja a szakmai szem, hogy arra van szükség.


Mi történik egy nagy szerviz során?


Egy általános nagyszerviz igen összetett, ugyanis amellett, hogy része a vezérlés ellenőrzése, a szíjak és tárcsák cseréje, valamint a motorhoz és hajtáshoz tartozó alkatrész felülvizsgálata javítása és cseréje, ellenőrzésre kerül az olajszint is, amely ha alacsony, megfelelő típus olajat töltünk bele és szűrőt is cserélünk. Mivel a motor esetében különösen fontos a rendszeres ellenőrzés, erre is külön figyelmet szentelünk. Ugyanis rendszeres karbantartás mellett nem veszít a teljesítőképességéből és nem kell váratlan meghibásodás miatt sem aggódni. Ezen felül a kopóalkatrészeket is alaposan átnézzük és ha szükség van rá, azokat minőségi elemekkel cseréljük. Mivel időként esedékessé válik az ékszíjak, a motor szíjak, vagy láncok, valamint a gyújtógyertyák cseréje is, erre is odafigyelünk a nagyszerviz során.


Mindent szervizkönyvben vezetünk


Természetesen bármi is történik a nagyszerviz során, minden esetben szervizkönyvben vezetjük, így évekre visszamenőleg visszakereshető, hogy mi minden történt az autóval. Egy későbbi eladás esetén pedig az új vevő is láthatja, milyen szépen karban volt tartva a kocsi a rendszeres nagy szervizek alkalmával.


nagy_szerviz_auto_szerviz_gyor_gaalcustoms_

Autószerviz Győr városában, ahol fontos a rendszeres szerviz


Cégünk egy olyan autószerviz Győr városában, ahol a szerelés és javítás mellett a rendszeres szervizre is nagy hangsúlyt fektetünk. Hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy amennyiben nem figyelünk erre oda és nem látja az autónkat bizonyos időközönként egy megfelelő szakember, annak bizony komoly következményei lehetnek.


Miért fontos annyira a rendszeres nagyszerviz?


Az elmaradt karbantartások egy idő után bizony megbosszulják magukat, a hibákra pedig csak úgy derül fény, ha már megtörtént a baj. Innentől kezdve pedig hosszú időt igénybe vevő szerelés és magas költségek várnak a tulajdonosra. Ráadásul egy hiányos szervizkönyv mellett a kocsi értéke is csökken.


Mindezek alapján látható, hogy mennyire lényeges az, hogy rendszeresen vessük nagy szerviz alá a kocsinkat.


78 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page